ECHIPELE U8 - U10 aprilie 2016

ECHIPELE  U8  - U10 aprilie 2016

sâmbătă, 31 decembrie 2016

BILANT LA SFARSIT DE AN

La sfarsit de an 2016 putem trage o linie si sa apreciem ca  in acest an sportul nostru drag a avut un salt de mare calitate la toate nivelurile. Incepand de la loturile nationale unde s-au obtinut medalii si calificari, atat la baieti cat si la feminin. Pentru prima oara, dupa mai mult de un deceniu hocheiul feminin romanesc a fost din nou la marile sarbatori mondiale, participand atat la Campionatul Mondial de senioare (medalie de aur) cat si la Campionatul Mondial de Junioare U18 ( in premiera !!) . Ambele loturi feminine fiind coordonate de antrenorul principal al CSS Triumf Bucuresti - dl. George Pogacean. pe plan regional inca o echipa romaneasca a intrat in puternica Liga MOL, respecitv campioana Dunarea Galati, iar participarea aceasta ridica mult valoarea intregului hochei romanesc. la nivel de Bucuresti doua   evenimente deosebite: obtinerea autorizatiei de constructie pentru noul Patinaor Flamaropol si deschiderea Patinoarului din otopni, construit de dl. Ion Tiriac. Pentru prima data dupa martie 2013 juniorii bucuresteni au din nou o baza sportiva adevarata unde se pot antrena . Pentru echipele de hochei ale CSS Triumf Bucuresti anul 2016 a fost incarcat de evenimente: senioarele au devenit vicecampioane nationale 2016, desi nu au avut nici macar un singur antrenament n patine, lipsind cu desavarsire o baza sportiva adecvata. pozitia de vicecampioane a fost aprig disputat cu echipa secunda din Miercurea Ciuc.  Juniorii si copiii au desfasurat foarte multe meciuri in sezonul 2015-2016 in cadrul Campionatului Regional Transilvania Hockey League, unde au desfasurat mecirui in cadrul grupelor U8 si U10. Au obtinut victorii frumoase si au fost invainsi la fel de frumos, meciurilel avand un grad inalt de tehnicitate. Mentionam ca echhipa de U8 a CSS Triumf este singura echipa de copii mai mici de 8 ani care exista in capitala. Iar in aceasta echipa exista copii care au deja 2 sezoane de hochei !
In seznul 2016-2017 copiii Triumfului au fost inscrisi in cadrul a trei categorii, respectiv pe langa traditionalele U8 si U10, generatia 2006-2007 a abordat mult mai dificila categorie U12, unde hocheiul se joaca dupa regulile seniorilor, dar cu o serie de aspecte particulare juniorilor, aspecte care ingreuneaza sarcina echipelor din ooraselro unde nu exista patinoare si baza de selectie larga. Practic in competitiile de U12 si U14 echipeel din Bucuresti sunt puternic afectate de lipsa unui acces constant si accesibil la un patinoar, de lipsa unor loturi puternice, asa cum auu echipele din micile localitati ardelene, acolo unde hocheiul este cap si coada la activitatile sportive, iar patinoarul este la 5 minute de fiecare casa. lecand de la premise negative (lipsa baza de antrenament, lipsa acces facil la gheata, lipsa loturi si baza de selectie, lipsa practica si teorie pe un patinoar adevarat, la care se adauga alte aspecte precum deplasari lungi, jocuri cu echipe odihnite si care isi cunosc gheata alba de acasa) fireste rezultatele sunt in consiecinta negative la aceasta categrie de varsta, dar acumularea de experienta se vede de la odeplasare la alta, astfel incat sperantele pentru viitor sunt mari. Cu atat mai mult cu cat se asteapta implicarea FRHG in activitatea juniorilor mici si sa se organizeze un Campionat National care se genereze deplasari ale tuturor echipelor din tara.
Ca sin inalte randuri, multumim si pe aceasta cale FEDERATIEI ROMANE DE HOCHEI PE GHEATA care a sustinut o serie de deplasari ale echipelor de hochei ale CSS TRIUMF BUCURESTI, asigurand cazarea si masa in conditii foarte bune. Apreciem ca eforturile facute de FRHG sunt un model pentru implicrea la nivelulgrupelor de copii si juniori, avand in vedere ca bugetul federatei nu este mare, ca aceasta federatie nu are la dispozitie un patinoar in capitala tarii, iar fiecare activiate organizata presupune un efort mare.
Nu in ultimul rand pentru Triumf Bucuresti anul 2016 a adus si nasterea Asociatiei Pro-Hockey TRIUMF, o asociatie non-profit creata de parintii copiilor de la Triumf Bucuresti, asociatie care isi propune sa identifice mijloace de sustinere si dezvoltare a hocheiului bucurestean, a sportului iin general la varstele mici si mai ales sa sustina echipeel de hochei ale CSS TRIUMF.  In urma numeroaselor demersuri efectuate de membri asociatiei au fost identificati mai multi sponsori care au contribuit la  acoperirea unor cheltuieli ale echipelor de hochei ale CSS TRIUMF BUCURESTI. le multumim, iar pentru popularizarea eforturilor acestor sponsori am creat si colajul din imagine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu