ECHIPELE U8 - U10 aprilie 2016

ECHIPELE  U8  - U10 aprilie 2016

sâmbătă, 31 decembrie 2016

BILANT LA SFARSIT DE AN

La sfarsit de an 2016 putem trage o linie si sa apreciem ca  in acest an sportul nostru drag a avut un salt de mare calitate la toate nivelurile. Incepand de la loturile nationale unde s-au obtinut medalii si calificari, atat la baieti cat si la feminin. Pentru prima oara, dupa mai mult de un deceniu hocheiul feminin romanesc a fost din nou la marile sarbatori mondiale, participand atat la Campionatul Mondial de senioare (medalie de aur) cat si la Campionatul Mondial de Junioare U18 ( in premiera !!) . Ambele loturi feminine fiind coordonate de antrenorul principal al CSS Triumf Bucuresti - dl. George Pogacean. pe plan regional inca o echipa romaneasca a intrat in puternica Liga MOL, respecitv campioana Dunarea Galati, iar participarea aceasta ridica mult valoarea intregului hochei romanesc. la nivel de Bucuresti doua   evenimente deosebite: obtinerea autorizatiei de constructie pentru noul Patinaor Flamaropol si deschiderea Patinoarului din otopni, construit de dl. Ion Tiriac. Pentru prima data dupa martie 2013 juniorii bucuresteni au din nou o baza sportiva adevarata unde se pot antrena . Pentru echipele de hochei ale CSS Triumf Bucuresti anul 2016 a fost incarcat de evenimente: senioarele au devenit vicecampioane nationale 2016, desi nu au avut nici macar un singur antrenament n patine, lipsind cu desavarsire o baza sportiva adecvata. pozitia de vicecampioane a fost aprig disputat cu echipa secunda din Miercurea Ciuc.  Juniorii si copiii au desfasurat foarte multe meciuri in sezonul 2015-2016 in cadrul Campionatului Regional Transilvania Hockey League, unde au desfasurat mecirui in cadrul grupelor U8 si U10. Au obtinut victorii frumoase si au fost invainsi la fel de frumos, meciurilel avand un grad inalt de tehnicitate. Mentionam ca echhipa de U8 a CSS Triumf este singura echipa de copii mai mici de 8 ani care exista in capitala. Iar in aceasta echipa exista copii care au deja 2 sezoane de hochei !
In seznul 2016-2017 copiii Triumfului au fost inscrisi in cadrul a trei categorii, respectiv pe langa traditionalele U8 si U10, generatia 2006-2007 a abordat mult mai dificila categorie U12, unde hocheiul se joaca dupa regulile seniorilor, dar cu o serie de aspecte particulare juniorilor, aspecte care ingreuneaza sarcina echipelor din ooraselro unde nu exista patinoare si baza de selectie larga. Practic in competitiile de U12 si U14 echipeel din Bucuresti sunt puternic afectate de lipsa unui acces constant si accesibil la un patinoar, de lipsa unor loturi puternice, asa cum auu echipele din micile localitati ardelene, acolo unde hocheiul este cap si coada la activitatile sportive, iar patinoarul este la 5 minute de fiecare casa. lecand de la premise negative (lipsa baza de antrenament, lipsa acces facil la gheata, lipsa loturi si baza de selectie, lipsa practica si teorie pe un patinoar adevarat, la care se adauga alte aspecte precum deplasari lungi, jocuri cu echipe odihnite si care isi cunosc gheata alba de acasa) fireste rezultatele sunt in consiecinta negative la aceasta categrie de varsta, dar acumularea de experienta se vede de la odeplasare la alta, astfel incat sperantele pentru viitor sunt mari. Cu atat mai mult cu cat se asteapta implicarea FRHG in activitatea juniorilor mici si sa se organizeze un Campionat National care se genereze deplasari ale tuturor echipelor din tara.
Ca sin inalte randuri, multumim si pe aceasta cale FEDERATIEI ROMANE DE HOCHEI PE GHEATA care a sustinut o serie de deplasari ale echipelor de hochei ale CSS TRIUMF BUCURESTI, asigurand cazarea si masa in conditii foarte bune. Apreciem ca eforturile facute de FRHG sunt un model pentru implicrea la nivelulgrupelor de copii si juniori, avand in vedere ca bugetul federatei nu este mare, ca aceasta federatie nu are la dispozitie un patinoar in capitala tarii, iar fiecare activiate organizata presupune un efort mare.
Nu in ultimul rand pentru Triumf Bucuresti anul 2016 a adus si nasterea Asociatiei Pro-Hockey TRIUMF, o asociatie non-profit creata de parintii copiilor de la Triumf Bucuresti, asociatie care isi propune sa identifice mijloace de sustinere si dezvoltare a hocheiului bucurestean, a sportului iin general la varstele mici si mai ales sa sustina echipeel de hochei ale CSS TRIUMF.  In urma numeroaselor demersuri efectuate de membri asociatiei au fost identificati mai multi sponsori care au contribuit la  acoperirea unor cheltuieli ale echipelor de hochei ale CSS TRIUMF BUCURESTI. le multumim, iar pentru popularizarea eforturilor acestor sponsori am creat si colajul din imagine.



vineri, 25 noiembrie 2016

SEZONUL E IN PLINA DESFASURARE

A inceput sezonul pentru toate categoriile, ultimii intrati in campionat fiind cei din grupele mici U8 si U10, care au avut startul de sezon in data de 12 noimebrie, la Carta, unde au participat la competitia organizata de Asociatia Judeteana de Hochei pe Gheata Harghita. Au fost meciuri multe, stranse, la care au debutat numai putin de 5 copii, 3 la U8 si doi la U10, adica aproximativ 25% din lotul deplasat pentru competitie. Iar lucrurile au mers bine, astfel incat avem sperante si mai mari pentru Cupa Mos Nicolae , care va avea loc saptamana urmatoare la Gheorgheni, pe 3-4 decembrie. La categoriile U8 si U10 competitiile nu tin cont de scor, fireste copii stiu cine invinge si cine pierde, parintii asisderea, deci exista o satisfactie sportiva si pe acest plan. Din care satisfactie am gustat si noi, desi la primul turneu al seoznului pe un patinoar oficial lucrurile puteau sta si altfel. Important este ca bucurestenii patineaza, joaca de la egal la egal cu trupele ardelene (cel putin la categoriile acestea) iar sportul este o educatie extraordinara. Saptamana aceasta senioarele Triumfului au al doilea turneu din campionat, iar in perioada de la mijlocul lunii decembrie trupa de U12 va avea o noua deplasare.

miercuri, 2 noiembrie 2016

CALDE SI RECI....MULTE RECI..CA ASA E IARNA..RECE

A inceput sezonul 2016-2017, Ca toate sezoanele de hochei are ciudata  magie de a te face sa te gandesti vara la ... venirea iernii. sa vina iarna sa ii vei pe copii pe gheata. Esti in vacanta, la soare, la mare. .. si te gandesti la carat echipamente, la cumparat un pieptar nou, la ce "linii" vor avea adversarii..la cum vor sta copii in patine... incredibila magie are acest sport de iarna. Primii au intrat in batalie componentii trupei de u12, un "u12" cu una dintre cele mai mici medii de varsta din tara si in mod sigur cea mai mica echipa echipa care nu cunoaste antrenamente pe un patinoar normal. In astfel de  conditii este normal ca rezultatele (anticipate de altfel) nu sunt deloc grozave, dar echipa creste si acumuleaza, iar anul urmator va face dovada acumularilor. La u12 regulile sunt total altele decat la u12, iar efortul de joc este triplu fata decategoria U10. Se desfasoara meciuri in conditii "reale", pe un atnoar standard, cu o lungiem aproape ca la seniori (3 reprize de 18 minute) Jumatate de echipa nu jucase niciun minut pe un patinoar intreg...asa ca bateriile se termina la mijlocul meciului. CAt de curand intra iin foc restul categoriilor, adica cei de la U8-U0, unde hocheiul este o sarbatoare: cu diplome, medalii, cupe, bomboane, paine cu untura , 5-6 meciuri pe zi,... ceva de exceptie. Dupa prestatia incredibil de buna pe care micutiii de la U8 au avut-o in sezonul trecut ((cand au debuttat efectiv in competii) ne asteptam ca echipa condusa de veteranul Andrei Gurdis (la al treilea sezon pe gheata desi nu are decat 7 ani si jumatate) sa arate clasa hocheiului bucurestean. de ultima ora dorim sa semnalam s prestatia pe care portarul de U12 Alexandru "the Wall' Mihalache, o are in Liga Mol, unde joaca pentru Corona Brasov. Cu Alex in poarta brasovenii au castigat la Budapesta primele doua meciuri ale turneului, cu 2-1 si 17-0. Iata ca si prin Ungaria se poarta rezultate cu "mult la zero", Si nimeni nu poate sa afirme ca ungurilor le lipseste ceva in materie de baza sportiva si baza de selectie Bravo Alex. Succes Corona. Scoala de portari de la Triumf este continuata de curajosul Calin Cretu, la primul sezon adevarat pe gheata (si-a pus tibierele de portar la inceputul acestui an!!) iar prestatiile lui sunt de exceptie.



sâmbătă, 8 octombrie 2016

Triumf - hochei pentru copii

Nu exista prea multe optiuni de  a practica un sport de iarna in Bucuresti, iar singurul sport de iarna de echipa este hockeyul. Multi au senzatia ca hoockeyul este un sport "dur", iar imaginea si-au format-o pe baza batailor "ca-n filme" care fac din cand n cand deliciul posturilor TV. Putini stiu ca bataile acelea sunt prevazute in bugetul cluburilor, aduc maldare de bani din publicitate, iar jucatorii care se incaiera stau luni bune pe tusa. dar nu sunt deranjat caci sunt platiti special pentru asta. Fireste mai sunt si alte inghiontiri, generate de faulturi mai putin sportive dar va asigur ca handbalul feminin este mult mai dur decat hocheiul pe gheata. A inceput sezonul, care are o incarcatura de spectacol la toate nivelurile. La nivelul seniorilor intrarea Dunarii Galati in Liga Mol aduce un plus de valoare campionatului national, in timp ce la nivelul juniorilor mici, in special la categoria U12 au aparut noi echipe in cadrul Transylvania Hockey League (THL), respectiv Dunarea GALATI, TRIUMF BUCURESTI si combinatele Steaua-Husky si Olimpia Ploiesti-Viitorul Bucuresti. Cat de curand va incepe si turneul celor mai mici hocheisti adica U8-U10, dar care are o incarcatura extraordinara de spectacol , Hocheiul atrage prin spectacol la inceput. apoi atrage prin faptul ca atmosfera este absolut unica. Copiii functioneaza foarte bine pe gheata si in afara ghetii, se formeaza relatii foarte stranse intre copii si intre parinti. Nu exista (prea multe) rivalitati pentru ca fiecare are nevoie de ceilalti. O echipa de hockey presupune minim 18 copii, iar cu cat sunt mai buni toti, cu atat echipa are rezultate mai bune. Iar acest lucru conteaza. Fiecare isi doreste ca ceilalti sa fie cat mai buni pentru ca intregul ansa,blu al echipei sa fie cat mai puternic. Triumf se intareste, iar odata cu finalizarea patinoarului Otopeni si posibilitatea de a avea antrenamente pe o suprafata reala, profesionista, va creste valoarea echipei si a performantelor. Lipsa unei suprafete standard de gheata impiedica copiii sa aiba o pregatire fizica corespunzatoare. Nu poti sa practicii hockeyul fara un patinaj corespunzator, fara sprinturi de 30-40m, fara a avea un timp bun la "tura" de patinoar. Nu in ultimul rand un patinoar standard presupune o anumita viteza de deplasare pentru ca suprafata de gheata este mult mai rapida, fapt care influenteaza atat deplasarea puckului cat si viteza de reactie. Antrenamentul pe un patinoar de tip mall este mai lent, puckul se deplaseaza mai incet pentru ca stratul de gheata este adesea acoperit cu zapada, de fapt gheata raschetata de patine. Chiar si in aceste conditii copiii se autodepasesc atunci cand joaca in competitiile interne, iar rezultatele nu intarzie sa apara. Anul acesta copiii de u12 vor avea un sezon greu pentru ca joaca in conditii aproape necunoscute pentru ei: patinoare standard de 60m lungime, meciuri de lungime mare, distante mari de parcurs, diferente de gabarit (in defavoarea lor..)  si densitate mare de meciuri in deplasari. Dar vor invata repede si vor demonstra ca sunt cea mai buna echipa de la sud de Carpati  Puterea echipei Triumf sta insa in "gashka" de la U8. Micutii nostri hockeysti intra in al doilea sezon de THL si vor fi condusi de doua linii de copii nascuti 2009, adica la limita de varsta, puternici, abili, experimentati, care promit sa faca spectacol in acest an si sa se bata de la egal cu orice trupa din Ardeal.    Liderul echipei de U8, Andrei "Grezky",  este in al treilea sezon de hockey fiind si in lotul de u12 al CSS Triumf.  Ca si alti mici hockeysti, Andrei este un produs 100% al CSS Triumf, fiind initiat in tainele patinajului si hockeyului de antrenorii George si Robert Pogacean. Un amanunt deloc de ignorat este si faptul ca in acest an Triumf va alinia probabil doua echipe de U8, fiind din nou o deschizatoare de drumuri. Anul trecut a fost prima echipa din Bucuresti si de la sud de Carpati care a aliniat o echipa de U8, anul acesta probabil va fi prima care va alinia doua echipe de U8, performanta pe care pana acum si-o permiteau numai cluburile de traditie din Ardeal. Copiii se bucura si apreciza intr-un mod deosebit experinta numita hocheiul pe gheata, un sport "exotic" in Bucuresti-ul invadat de fotbal. Apreciaza colectivitatea, intensitatea antrenamentelor si meciurilor, deplasarile si cantonamentele pline de farmec si garnisite cu plimbari in natura, printre dealuri si manastiri din Evul Mediu. Carta, satul cu patinoar cu patinoar standard este parcurs de Olt, raul izvorand la numai 12km nord de acest sat. De la Gheorgheni la spectaculosul Lac Rosu sunt numai 26km, iar copiii s-au bucurat maxim cand l-au vizitat. Sportul si descoperirea naturii merg mana in mana la Triumf.








,   Sezonul a inceput, iar surprizele placute sunt numai la inceput. una dintre ele fiind evolutia micului portar Calin, care desi a inceput hockeyul in urma cu mai putin de 1 an a avut in recentul turneu din ardeal o ecolutie extrem de apreciata.

duminică, 25 septembrie 2016

Youth and junior hockey team in Bucharest. CSS Triumf Bucuresti is the best choice

For every expat is willing to continue his programes in every new country when he is working. Job, school, entertainement, Children activities is one the most important thing which is concerning a parent. For those people which come from countries with a tradition in winter sports is not easy to found the same infrastructure in Romania. Doesn't matter if we are talking about Bucharest or other large cities like Timisoara or Cluj Napoca. Brasov can offer something in this direction. In Bucharest the possibilities to practice ice hockeyy are not too much, because are only 3 (three) active icehockey clubs, and only two of them are involved in year after year in the top romanian competions. From this two clubs only one have over 40 years experience in training children: TRIUMF BUCURESTI.  Triumf is training children in the secrets of ice hockey since 1975. From that time Triumf trained a  lot of great romanian players which found the way till the national Romanian jersey or to the romanian championship.   In this time when the city of Bucharest have not a standard icerink is not a joke to manage a children hockey team. So, with al this problems Triumf Bucuresti is leading the southern hockey and the performances of the last season when our U8 and U10 teams were very appreciated iin the Transsylvania Hockey league let us to hope in a n increasing performances in 2016-2017 season. Also an important asset of Triumf is  the senior woman team, only one in the southern Romania. Triumf girl



s team is vice-champion of Romania in 2015-2016 season and offer 35% of the woman icehockey national team .

vineri, 2 septembrie 2016

DE ACTUALITATE : SPONSORI SI SEZONUL 2016-2017

Orice echipa are nevoie de o serie de conditii  pentru a se dezvolta. Doua dintre cele mai importante sunt sustinerea financiara si competitii de anvergura. Dupa sezonul trecut  in care Triumf a debutat in Liga Transilvania se profileaza noul sezon, in care Triumf va ataca trei categorii de varsta, respectiv U8, U0 si U12. Dupa cum se stie la categoriile U8 si U12 Triumf va fi probabil singura echipa bucuresteana care va alinia garnituri proprii, fara aliante si altoiuri negociate. Listele pentru grupa U12 au plecat deja  catre Miercurea Ciuc, iar CSS Triumf a anuntat un lot largit de 22 de jucatori. Mai mult decat necesarul de 17. Mult mai mult si cu atat mai bine. In ceea ce priveste anvergura acestui sezon, care va solicita extrem de mult resursele financiare ale parintilor, putem de pe acum sa multumim sponsorilor nostri, care au venit langa echipa noastra intelegand necesitatea dezvoltarii acestui sport olimpic in Capitala noastra cea fara de patinoar. Dupa cum veti constata sponsorii nostri vin din zone cu influenta in dezvoltarea culturii , educatiei si sanatatii, deci contactul lor cu sportul este firesc si ne dorim cat mai fructuos. Cu ajutorul sponsorilor si  concursul al parintilor care au constituit Asociatia Pro-Hockey TRIUMF, vom incerca sa imbuntatim performantele de anul trecut atat pe plan initern, unde vom avea meciuri grele dar si pe plan international, intentia noastra fiind de a da curs la 1-2 invitatii la turnee internationale.
Premisele pentru acest sezon sunt urmatoarele : U 8 vor disputa cel putin 40 de meciuri, U 10 intre 50-60 meciuri, iar U12 intre 22-30 de partide. Cu mentiunea ca U12 va dispta meciuri de 54 de minute efective....adica un meci U12 = 2,5 meciuri de U 10....Iar aproape toate meciruile vor incepe la circa 260km de Bucuresti (distanta medie).
Pe aceasta cale multumim sponsorilor nostri.
Multumim  producatorului ecologic de sucuri NATURA FRUCT,
  Multumim producatorului de polimeri si tamplarie REHAU
    Multumim Societatii Nationale de Informatica
        Multumim  producatorului de echipament sportiv IRISH GREEN  by MILBRO









                                      S N I         

                     IRISH GREEN by MILBRO

Fireste asteptam si alti sponsori, .

sâmbătă, 30 iulie 2016

MODIFICARI IN LEGEA SPORTULUI ... SAU O LEGE NOUA?

Probabil ca unii si altii se pot intreaba "ce ne amestecam in discutia despre legi" sau "daca ne amestecam, ce asta inseamna ca putem face noi ceva?" Raspunsul este unul singur. YES, WE CAN.  Trei cuvinte lansate de o campanie electorala americana, care spun foarte mult. PUTEM si este necesar sa VREM. Caci daca vrem, putem schimba ceva. Prin eforturile colectivului de parinti care sprijina echipele de hockey ale CSS Triumf Bucuresti se urmareste un singur lucru: cresterea atentiei acordate sportivilor cu varste intre 6-16 ani. Nu poti sa ai pretentia ca sa fii bagat in seama daca nu ridici problema. Sau pe limba veche romaneasca "copilul care nu tipa, nu primeste de mancare". Obiectivul central al eforturilor Asociatiei Pro-Hockey TRIUMF este de a se constitui intr-un partener de dialog civil al Guvernului, al MTS, al autoritatilor locale, Un partener neimplicat competitional ci implicat civil, educational si sportiv prin faptul ca atrage atentia asupra necesitatilor de sustinere si promovare a micilor sportivi. Ideea centrala a multor cluburi este ca "pana la 14 ani nu ai baza in copii si parinti" ca "unii se lasa, altii se muta, unii se iau cu altele..." adica nu prea merita sa investesti in grupele mici ca nu ai o garantie de crestere a valorilor. Garantii sunt date de comercianti. Societatea trebuie sa iinvesteasca in educatie, sport si sanatate din obligatia de a asigura drepturile acestea, Care sunt drepturi constitutionale. Din punct de vedere al calculului matematic pot informa ca din fiecare 100 de copiiii care fac sport la 9 ani, cel putin 10% vor face si la 15 ani, iar daca la 15 ani ai deja 10 copii cu 6 ani de actiivitate sportva inseamna ca ai o jumatate de echipa de mare valoare Iar din cei 10 in mod cert unul sau doi pot fi creatori de imagine nationala, de plus valoare de natura a antrena si alti copii. Balaci,  Hagi, Lacatus sau Vastag nu au aparut dintr-o saracie a candidatilor la selectie. erau sute de mii de copii care stateau la coada la selectii si din care ramaneau cateva mii.  Hagi ,  Cati Szabo, Amanar si Gabi Szabo au aparut ca urmare a unor Ozon, Melinte, Comaneci  sau Dembrovschi, Dupa Hagi si Amanar cine a mai aparut?  Baza de seelctie s-a redus drastic, numarul de antrenori care lucreaza profesionst cu grupe de juniori mici si copii s-a redus draconic. La sedinta de dezbatere publica, un mare campion, spunea ca in tara mai sunt maxim 35 de antrenori de gimnastica, care lucreaza pe salarii incredibil de mici, cu cativa copii. In schimb acelasi antrenor in Norvegia ar primi de vreo 50 de ori mai mult. Motiv pentru care si pleaca acolo...Pentru ca in alte state (cazul SUA este elocvent) se acorda o atentie imensa fenomenului sportiv iinca de la varste foarte mici. Asociatia Pro - Hockey TRIUMF doreste ca viitoarea lege a sportului sa ofereun capitol special sportivilor cu varste intre 6-16 ani, iar ca drepturi minimale sa fie:
- burse de performanta pentru toti sportivii legitimati si care participa la competitii nationale si internationale, indiferent de performantele obtinute
- beneficii pentru antrenorii de copii si juniori sub forma unor procente din transferul viitor al valorilor crescute de ei
- aparitia de parcuri olimpice omplexe in toate orasele mai mari de 50.000 locuitori
- conceperea unei strategii nationale de apropiere a copiilor defavorizati si din mediul rural de fenomenul sportiv de performanta
- introducerea unei programe diminuate pentru elevii integrati in circuitul sportiv de performanta
- introducerea unui calendar flexibil al evaluarilor si examenelor nationale pentru sportivii de performanta
- conceperea unei strategii nationale care sa antreneze marile companii in sustinerea unor ligijuvenile  judetene sau regionale
  Asociatia Pro-Hockey TRIUMF militeaza pentru sustinerea cu prioritate a sporturilor de echipa ca mijloc de baza in capacitarea copiilor in cadrul unor actiuni sanatoase, organizate, generatoare de performanta si care sunt menite sa ofere o alternativa la consumul de distractie , sedentarism, droguri jocuri pe calculator

si tutun.

luni, 27 iunie 2016

EROII DIN POARTA. CEI CARE DAU SIGURANTA ECHIPEI

Cine nu cunoaste hockeyul sau handbalul si isi rezuma cunostintele despre "portar" (goalkeeper ) la ce se intampla prin fotbalul de cartier (unde copilul mai "gras" sau mai putin talentat este "bagat" in poarta) se poate gandi ca nu e nicio mare scofala sa fi portar, chiar si la hockey pe gheata. ERONAT. Spre deosebire de fotbalul de cartier, unde "mingicarii" fac legea, in hockey (ca si in handbal) portarul tine echipa. Da, ati citit bine, portarul tine echipa. Va imaginati Nationala de handbal fara Hutupan sau Ungureanu? Sau hockeyul mondial fara Tretiak sau Hasek? Imposibil. In handbal si hockey portarul reprezinta adesea peste 70% din echipa. Un portar in forma da aripi. Un portar bun iti castiga meciul. Un portar foarte bun iti castiga campionatul. Sunt scoli speciale pentru portari in toate tarile avansate ale lumii. Tehnica de miscare, de pozitionare, de plasare, de patinaj defensiv, de anticipare a sutului sau driblingului sunt studiate ani de zile. Rezultatul il constituie un salariu mare si multe meciuri la campionatele mondiale. Echipa de hochei Triumf Bucuresti este condusa tehnc de un fost portar, dl. George Pogacean. Spunea cineva ca la "la Triumf este raiul portarilor". Nu numai al portarilor, caci toate posturile sunt foarte bine pregatite, dar portarii au insa ceva vizibil inca din momentul intrarii in poarta. Iar foarte adesea prestatia lor castiga meciurile. Fie ca vorbim de fantastica Bianca Bobu ("senioara" de 16 ani, descoperita si dezvoltata  la Galati si care apara acum poarta echipei de fete Triumf, vicecampiona nationala si componenta a echipei nationale U18), fie ca vorbim de cele mai mici talente , respectiv cei doi portari de U10 - Alex si Calin, poarta Triumfului este inchisa de niste "goalies" adevarati, cu un procentaj foarte mare de "save"-uri. Alex a castigat in primavara 2015 trofeul de cel mai bun portar cu ocazia Spring Cup Brasov, iar intreaga prestatie din sezonul 2015-2016 il plaseaza in top 3 cei mai buni portari ai generatiei sale, desi are un numar mult mai mic de jocuri si ore de gheata decat ceilalti portari (evident, ardeleni). Calin, este revelatia care are numai 6 luni de cand sta in poarta, dar care are talent, curaj si dorinta de a fi cel mai bun. Cand te uiti la ei, la echipamentul lor de protectie, ai senzatia ca sunt doi extraterestri aterizati pe gheata. Portarii de hockey sunnt spectaculosi, iar rolul lor in echipa ii face sa fie extrem de apreciati si ii responsabilizeaza, pentru ca ei stiu ca de ei depinde victoria sau infrangerea. Ei sunt ultimii aparatori. Zidul din fata atacantilor adversi. Vulpile care trebuie sa dejoace planurile vulpoilor care conduc pucul. O miscare de genunchi, o fenta de patinaj spre stanga sau dreapta il determina pe atacant sa greseasca si sa trimita pucul exact acolo unde si-a propus portarul sa  astepte pucul. Pucul. acea bucata de cauciuc grea de 170 grame si cu un diametru de nici 10cm.  Greu de imaginat o faza mai spectaculoasa decat un puc prins in aer de un portar in manusa sa. Un "catch glove" care daca mai este si in cadere sau in plonjon te invita sa povestesti despre scena un sezon intreg. Vrei sa fi in centrul spectacolului? Trebuie sa fi portar. Adica jucatorul care nu iese de pe gheata. Cel care are cele mai multe minute jucate si care seara, la sfarsitul zilei de meciuri este obosit si fericit.





duminică, 12 iunie 2016

LA U 10 NU CONTEAZA SCORUL.....PANA LA SFARSITUL JOCULUI..CAND CONTEAZA

Dupa sezon iti apar mereu in minte tot felul de momente care te-au fermecat de-a lungul anului, dar sunt atat de multe incat nu le poti pomeni mereu. Hockeyul inseamna joc de echipa, inseamna, mobilitate, inseamna pucuri si goluri. Este o traditie orala (si care se si intampla la modul real) care spune ca  la turneele echipelor de U8 si U10 scorul nu conteaza, important e numai jocul copiilor. Nu conteaza..pana la sfarsitul jocului. cand o echipa arunca manusile in sus, iar alta pleaca suparata  la vestiar. Copiii stiu cine invinge. Si chiar le pasa. Daca nu le-ar pasa nu ar mai avea sansa de evolutie. mai interesant este ca adultii din jurul echipelor sunt cei mai montati pe scor. Incepand cu antrenorii si sfarsind cu parintii, care nu pot concepe ca odrasla sa nu devina Malkin, Chiar daca are numai 8 ani...Interesante sunt insa combinatiile pe care unii si altii le fac in jurul ghetii numai pentru a evita o infrangere. Joci cu o echipa BUNA, pierzi greu (2-3 goluri diferenta), In poarta lor un portar BUN. Are interventii salutare, plasament bun. Ridica echipa. Fara el poate invingeam noi..Jocul urmator - stupoare. In poarta altei echipe - acelasi portar. Chiar daca respectiva echipa avea propriul portar, au transferat instant pe cel mai bun din jurul lor. Numai ca sa nu fie invinsi de bucurestenii de pe mall.  Invingem greu, la 2 goluri, In loc sa invingem la 5-6,   La meciul urmator conduci la pauza cu 4-0...stupoare se schimba portile, se schimba si portarul. Acelasi portarel de imprumut vine sa salveze ce se poate salva. Si isi face treaba, inchide poarta, incaseaza un singur gol. ... Chestii care se trec cu vederea si nu le pui la suflet, desi ar trebui. Caci nu faci 300 de kilometri sa joci cu o selectionata regionala, ci te duci acolo sa joci cu 6 echipe din care sa invingi macar doua, si sa pierzi greu in restul. Daca invingi in 3-4 deja esti trupa de soc. Nici cei din Ardeal nu prea inving in 4 meciuri din 6. Iar noi ne antrenam la mall, pe un teren de 10 ori mai mic decat un patinoar standard. La un turneu am batut cu 5-0 o echipa ardeleana, care apoi a pierdut greu (4-3) la o echipa care ne-a invins pe noi cu 8-7. Ne-a invins greu o echipa cu patinoar 9 luni pe an si cu 50 de copii la grupele U10. Au condus 4-1 si 8-4 , am revenit la 8-7 si am ratat incredibil egalarea. Noi ne-am felicitat, ei au iesit plangand de pe gheata, caci incasasera intr-o repriza 6 goluri de la o echipa fara patinoar standard, Scorul nu se tine, nu se fac ierarhii, dar golurile conteaza la final. Faza zilei a oferit-o insa o fetita de 8 ani de la echipa noastra de U8.. care nu intelegea de ce copiii sunt aplaudati la scena deschisa desi au pierdut cam toate meciurile. Si o intreaba (suparata...) pe mamica ei : DE CE NE APLAUDATI CA NU AM BATUT?  Ce sa ii spui: ca o echipa formata din copii care acum 3-4 luni nu stiau ce sunt alea crose si pucuri  este o echipa de castigatori numai prin faptul ca face 600 de kilometri in doua zile, ca sa joace 5-6 meciuri intr-o zi, pe un patinoar de 4 ori mai mare decat patinoarul lor de antrenament, in compania unor echipe compuse din copii care au adesea 2-3 ani experienta? Iar copii nostri chiar joaca bine. paseaza, se apara, recupereaza, suteaza, unii chiar si dribleaza bine. La U8 chiar nimeni dintre adulti nu e interesat de scor, dar copiii se pare ca sunt interesati ...Si ne pregatim deja de sezonul urmator.

marți, 24 mai 2016

BLANA URSULUI DIN PADURE

Folclorul nostru este plin de exemple care arata ca "ursul" este subiectul pacalelii sau al "plimbatului". daca nu se plimba sau nu isi pierde coada, atunci este dus de lant si pus sa joace...Total neplacut pentru bietul urs. Mai interesant este ca folclorul povesteste de "vanzarea blanii ursului din padure", sintagma care rezoneaza cu populara TEAPA. Nu cea a lui Vlad Tepes, ci "teapa" pe care credulii o iau atunci cand casca gura la cine le toarna baliverne. Pentru cade la realiatte la blana ddin padure se intampla multe lucruri, inclusiv adesea vanatorii isi pierd gloantele, ii mai prinde ursul si ii scarpina...Auzeam zilele trecute cum niste clubulete se lauda ca "au contractat cele mai multe ore la Otopeni", Adica, la potentialul viitor patinaor Otopeni, ca sa nu avem senzatia ca ar fi vorba de ore de zbor la Otopeni. Nu e vorba deci de ore de zbor, dar porcii mai si zboara, asa cae posibil ca atunci cand porcii zboara sa se mai ajunga la zituatia ca un club oarecare sa "controleze" si sa "aconteze" nu stiu cate sute deore de gheata la viitorul patinoar Otopeni. Nu ne indoim ca intr-o buna zi va fi gata ceva pe acolo, exista  o intentie (declarata) exista si un termen (ma indoiesc ca e respectabil acest termen, dar pana la 10.08.2016 avem mai putinde 3 luni...asa ca vom vedea ce se intampla), dar ca sa ajungi sa spui in stanga si in dreapta ca ai acontat nu stiu ce, nu se stie unde...este hilar. Mai grav e ca sunt oameni care cred. Au senzatia ca au intalnit niste extraordinari organizatori, care sunt capabili sa faca niste chestii de natura a stimula un efort sportiv. Sportul de echipa insa nu se face cu povesti. Se face cu o ECHIPA, cu un program competent de performanta si cu ceva conditii (din nefericire aceste conditii nu depind de cluburi) . TRIUMF BUCURESTI nu povesteste vrute si nevrute despre ce o sa aiba si ce o sa faca. TRIUMF BUCURESTI reaminteste ca este singurul club bucurestean care in sezonul 2015-2016 a marcat o prezenta pe podiumul unei competitii, obtinand argintul in Campionatul National de Senioare. Care echipa de senioare este in pozitia de favorita a e beneficia de primele ore de gheata care vor fi disponibile oriunde in Bucuresti sau Ilfov. pentru ca este vorba de o buna parte din componentele echipei nationale de hochei pe gheata a Romaniei, calificata la Campionatul Mondial din 2017 . Pana nu se va livra vreo suprafata de gheata nu se pot face nici programari serioase si nici promisiuni. Cine le face sa speram ca va avea si cum sa le justifice atunci cand se va dovedi ca e cam greu sa le respecte. Pana atunci, sperantele hocheiului romanesc se antreneaza (sigur) tot in mall-uri, parcuri sau sali de sport. Cine este intelept se uita de pe acum la potentiala lista pe care orice club serios trebuie sa o aiba pentru sezonul 2016-2017. Care lista este de preferat sa se sprijine pe juniori selectionabili la o singura categorie de varsta, caci carpelile de tip "luam 2-3 de la U10" sau "luam linia I de la U12..." nu pot duce decat la esecuri dureroase. Triumf Bucuresti intentioneaza sa alinieze in sezonul 2016-2017 echipe complet diferite pentru cele trei competitii unde va participa, respectiv U8, U10 si U12, acesta find un semn de profesionalism si de respectare a unui program de dezvoltare a sectiei de hochei. Batalia cea mai mare este fireste la competitia U12, unde multi "sudisti" anunta ca vor avea echipa, dar prea putini pot anunta inca din mai-iunie cine sunt macar componentii primelor doua linii si care sunt portarii. Realitatea este ca o echipa de u12 trebuie sa alinieze 2 portari si cel putin 18 jucatori de camp. Campionatul este lung, greu, vor avea loc cel putin 10 etape, iar o echipa care intentioneaza sa inceapa sezonul cu 16-17 jucatori, din care 3-4 sub varsta de 10 ani,  nu are garantia ca va reusi sa participe la toate turneele. Nu mai luam in calcul prestatia si scorul, caci fara patinoare este greu sa ai pretentii, dar o participare decenta se poate avea cu o pregatire sincera si riguroasa a lotului.  Si, nu in ultima instanta, necesitatea celor doi portari este foarte serioasa. Triumf Bucuresti a inceput campania u12 inca de acum 2 ani si are in acest moment cea mai frumoasa garnitura de copii nascuti 2006 din regiunea de sud. Nu este cea mai buna, pentru ca sunt 3-4 copii din generatia 2006, imprastiati pe la alte cluburi, dar poate deveni cea mai buna daca acei copii "2006", care nu sunt inca sub culorile alb-albastre, vor alege sa poarte tricoul "pumelor" . Sportul de echipa nu este o loterie, ca sa ai senzatia ca "merge si asa". Nici la U10, unde era vorba doar de 10 pusti si 1/3 din teren, nu se putea juca la intamplare. la U12 trebuie experienta,  forta, viteza, organizare, o echipa pe care sa te sprijini, trei linii cat mai apropiate valoric, altfel   se vor relua la o scara mai urata infrangerile suferite de "sudisti" in sezonul trecut, cu diferente de 20-22 de goluri.. Unul din cluburile participante in sezonul trecut a avut pe gheata 2 linii (adica 10 copii) nascuti 2004 (si fete 2003), adica la limita de varsta, si tot a incasat o medie de 14 goluri pe meci.....Vorbim de "medie" caci nu are sens sa vorbim de infrangerile cele mai severe. Nu se poate evita usor o asemenea situatie, cu atat mai mult cu cat anul acesta nici un club din Sud nu va avea pe gheata 10 copii la limita de varsta. Dar se poate forma o echipa compusa din 20 de copii nascuti 2006, care in anul 2017-2018 sa se bata de la egal la egal cu oricine din aceasta tara. Asteptam 2006. Asteptam si 2005, caci trebuie sa joace la un nivel bun inainte de trece la U14, care va fi o grea misiune.

luni, 25 aprilie 2016

S-A INCHEIAT SEZONUL.....S-A TERMINAT O ETAPA..SE DESCHIDE UN NOU DRUM

sezonul 2015-2016 este unul de referinta pentru minumatul sport de iarna  care este hocheiul. Pentru prima oara dupa multi-multi ani se pot enumera multe rezultate pozitive, de la nivel de copii si pana la seniori si senioare. Medalie de aur la Olimpiada de Tineret, calificari in grupele mondiale la Secnioare (antrenor George Pogacean si avand in componenta , 7 fete de la Triumf Bucuresti ) apoi la juniori U18 si medalie de argint la tineret U20...prestatii bune in campionatul de seniori si in Lga Mol...si mai ales un patinoar plin cu 4000 de oameni la finala Dunarea Galati - SC Miercurea Ciuc, jocul 6. Caci sportul fara spectatori nu inseamna nimmic. FRHG a depus mari eforturi si a organizat competitii, camp-uri, training-uri si alte evenimente, Nu in ultimul rand..se intamapla ceva si cu patinoarul Flamaropol. Sa speram ca in 2017 vom juca pe aceasta arena traditionala a hocheiului bucurestean. Pentru copiii de la Triumf Bucuresti sezonul 2015-2016 a insemnat participarea la toate turneele organizate de AJHGH , respectiv turneele din THL (Transylvania Hockey League) cea mai puternica competitie nationala dedicata echipelor de copii si juniori. Numai trei echipe din tara au participat la toate turneele THL din acest an, Triumf fiind una dintre ele. Mai mult decat atat, Triumf a inscris constant echipe la doua categorii, U8 si U10, fiind singura echipa bucuresteana care se poate lauda cu acest aspect. Pentru ca la Triumf Bucuresti copiii invata , sunt crescuti ca performeri si devin sportivi adevarati. 2015-2016  a fost un sezon de exceptie, cu multe turnee ( 11  !!!), cu peste 55 de  meciuri la U10 si 35 de meciuri  la U8. In total copiii nostri au plecat de acasa 20 de zile si au fost cazati 16 nopti. jucand pe toate patinoarele din Romania.  Cu victorii adesea senzationale, cu meciuri egale spectaculoase, cu infrangeri frumoase, din care mereu ai de invatat ceva. Decat sa invingi 20-0 o echipa incepatoare este de preferat sa incasezi 9-0 de la o echipa mult mai buna. Am creat pe un patinoar de numai 175mp (adica de 10 ori mai mic decat un patinoar standard) si cu numai 4.5 ore de gheata/saptamana, doua echipe care se bat de la egal la egal cu orice trupa din Romania, Ungaria si Moldova, enumarand aici trei tari care au trimis echipe la turneele din acest sezon. Exista cel putin 5 copii care, daca sunt sustinuti corespunzator si daca au conditii de pregatire, pot ajunge sa joace la orice echipa din lume. Grupa de U8, (adica acolo unde se vede intr-adevar aportul si valoarea unui staff tehnic) este printre cele mai numeroase din tara, numarand in acest moment 16 copii, cu varste intre 5-8 ani. Unii dintre ei demonstreaza niste calitati deosebite si patineaza la nivelul celor care au 10 ore de gheata pe saptamana. Iar victorii cu echipe ardelene de prestigiu sau infrangeri la limita (1-2, 0-1) confirma ca scoala de hochei Triumf Bucuresti este de mare valoare. O echipa in care copiii devin mai sanatosi (echipa a avut doar doi copii "raciti" in tot sezonul), mai sociabili, mai comunicativi, mai deschisi spre colaborare si capata de deprinderi valoroase de adaptare, de selectare a modelelor pozitive, de aplicare a cunostintelor.
Sezonul 2015-2017 a mai adus ceva. Incheierea unui ciclu pentru o minunata generatie U10, copii nascuti 2006, care din sezonul urmator vor trece la categoria U12. Acolo unde vor jjuca pe suprafete olimpice, dupa reguli pe care nu le poti invata teoretic si care le asimilezi numai practicand pe o suprafata corespunnzatoare.   Pe care nu o au in Bucuresti. La u12 nu mai conteaz anumai patinajjul, tehnica si disciplina ci suprafata de antrenament si performanta este aproape decisiva. Nu poti sa faci mancare fara aragaz. Ce va fi ...vom vedea. Noi ne vom pregati sa jucam frumos, sa jucam hockey de calitate. Triumf Bucuresti asteapta toti copii doritori de performanta cu varste intre 5-11 ani, cu sau fara experinta de hochei si patinaj, baieti si fete, romani sau straini...ii astepta pentru a oferi o educatie sportiva de mare valoare si pentru a le deschiide usa spre performanta : turnee, diplome, medalii, tribune pline de oameni zambitori si care canta o zi intreaga...adica sport si fair-play.











duminică, 17 aprilie 2016

TURNEE, OBIECTIVE SI CONSTATARI ..SAU PERFORMANTA CA OBIECTIV

AU TRECUT CU VITEZA FULGERULUI FEBRUARIE, MARTIE SI JUMATATE DIN APRILIE. Carta, Braila, Miercurea Ciuc si acum Brasovul au fost gazde primitoare pentru copiii hocheisti implicatia in competitia Transsylvania Hockey League.  Triumf Bucuresti a participat cu mult succes pe cele doua fronturi consacrate, cu echipele de U8 si U10, deplasand constant peste 23 de sportivi. La Brasov chiar 31 de sportivi grupati in 3 echipe, doua echipe de U10 si una de U8, compusa insa din 14 sportivi. Triumf a strans un grup numeros si valoros de sportivi care au demonstrat pe toate patinoarele tarii ca joaca un hochei de calitate. Obiectivul principal al echipei este de a construi pentru sezonul urmator trei echipe valoroase, U8, U10 si U12 care sa tina piept echipelor din provincie. Exista "opinii" pe la colturi , pe la alte cluburi,  potrivit carora "mergem si noi si vedem ce facem" , Mai elegant spus "important este sa participi". Nu este decat un furt de caciula proprie si de a incurca proprii jucatori carora li se refuza evolutia. A inscrie intr-o competitie o echipa cu efectiv insuficient , fara perspectiva, fara jucatori cu pregatire cat de cat egala nu inseamna decat a a iti bate joc de echipa, de a da ocazia altor cluburi de marca sute de goluri. Triumf Bucuresti isi propune sa construiasca o echipa solida, care sa poata alinia 3 linii de valoare aproape egala. Orice alta varianta nu inseamna decat un risc de infrangeri. Intre turneele de U8-U10 si cele de U12 -U14 diferenta este mare. Plecand de la aparitia unui clasament si pana la faptul ca meciurile dureaza 1 ora, ca exista penalizari si arbitrii, ca se joaca pe un patinoar standard, totul transforma complet turneele simpatice si coplaresti de varsta mica, in turnee de tinuta si profesionalism. La U10 este voiosie si copilarie, La U12 este efort, angajament si totul depinde de existenta unei echipe complete si valoroase de minim 20 de jucatori. Exista parinti si antrenori care isi imagineaza ca a juca 3 meciuri pe an cu 7-8 jucatori in echipa inseamna sport. Inseamna furatul caciulii. Iar parintii care nu solicita un plan de performanta al echipei sunt co-partasi la esecul sportiv al copilului. Exista copii talentati care pierd sansa de a isi fructifica talentul pentru ca nu fac pasul spre alt nivel. Schimbarea scolii cu un lliceu este un pas normal. Schimbarea unui club cu un altul este la fel de normal. Totul trebuie sa se lege de "planul de performanta". In momentul in care un club nu se inscrie in cea mai vaoroasa  competitie este limpede ca este in afara sferei de performanta. Atunci cand un club nu se inscrie in cea mai valoroasa grupa dintr-o competitie sub diferite pretexte ("nu avem multi copii la limita de varsta", "avem sanse mai mari in grupa B...")  nu reprezinta decat plimbari cu autobuzul in vederea colectarii unor false performante. Degeaba "invingi" prin grupa B echipe care sunt echipele secunde (B) sau tertze (C) ale unor cluburi din prima grupa valorica. Spuma sportului se infrunta in alt patinoar. la A. Acolo,... acolo unde este spuma, acolo se afla TRIUMF, care isi propune mereu sa infrunte numai echipe valoroase, numai cei mai buni jucatori, cu riscul de fi infranta, dar in mod sigur inveti mai mult dintr-o infrangere 1-4 sau 4-8 cu cele mai bune echipe decat sa bati 10-0 o echipa compusa din jucatori aflati la inceput de drum. In acest sezon am avut victorii frumoase, dar cele mai dragi mecirui sunt infrangerile la limita cu echipe care beneficiaza de toate conditiile, care nu au facut in ziua anterioara 300km, care au 50-60 de copii la o grupa de varsta si nu 12 sau 14, echipe care au 120 de meciuri pe sezon si nu 50-60, echipe care au minim 10 ore de antrenament pe saptamana pe o gheata standard si nu 4.5 ore/saptamana pe un mall, la ore de seara. Cand o asemenea echipa  te bate greu, cand ceilalti parinnti din tribuna te felicita, cand jucatorii se bucura de parca au batut canada..iti dai seama ca esti pe drumul bun. Si te bucura mai mult o infrangere la limita pentru ca stii ca o victorie poate fi si rezultatul unei prestatii unice, care nu se stie daca se poate repeta, dar o serie de iinfrangeri la limita confirma ca progresul tau este mai mare decat al adevrsarului care are toate conditiile de performanta. Acest sezon U8 - U10 a   construit o generatie de mici hocheisti bucuresteni care poate rasturna ierarhhia din hocheiul romanesc. Trebuie sprijinita si trebuie unitate in actune. Trebuie sponsori, trebuie ca micii hocheisti care au pretentii de performanta sa aleaga. Merg in continuare pe drumul lor, fara sa isi intrebe antrenorii ce obiectiv au , unde se termina acel drum sau aleg un drum al performantei. Nu se poate da vina la infinit pe lipsa patinoarului din Bucuresti. Lipsa unui patinoar limiteaza performanta dar nu o inhiba. Nu poti bate toate echipele din provincie, dar in mod cert poti face rezultate onorabile care sa mentina echipa in elita. Pana apare patinoarul.Iar in acel moment va veni si seria victoriilor. Pentru ca vor incepe si ei sa faca sute de kilometri, incepem si noi sa avem contact cu o gheata reala si o


sa demonstram apoi ce stim....de la egal la egal.